top of page

CUT WALKS

 

Μια γρήγορη αναφορά για την πορεία και τις συνεργασίες της επιχείρησης μας, στην σειρά των ετών που πέρασαν….

Cοntact us

 

Phone:  +30 210 9834064
Email:  info@alpha-sails.com

OPENING HOURS

 

We're open 8am until 5pm. If we have delivery until late evening. 

 

 

       Η μεγάλη ανάπτυξη που είχε την εποχή εκείνη το charter στην Ελλάδα αλλά και η αγάπη να στήσουμε μια επιχείρηση με αντικείμενο το <πανί> και με την πολύτιμη βοήθεια της γυναίκας μου, μας έκανε πολύ γρήγορα την μεγαλύτερη επισκευαστική μονάδα στην Χώρα.

 

(Πολλοί παλαιοί πελάτες θα θυμούνται τα καλοκαίρια τις ατελείωτες ώρες αναμονής για την επισκευή των πανιών τους......),τα ατελείωτα ξενύχτια τις Παρασκευές,  όπως και οι < ξένοι> πελάτες, που έβλεπαν την μεγάλη προσπάθεια όλων μας να αναπτύξουμε τον τομέα του charter στην Ελλάδα μας, αλλά και εξυπηρετήσουμε την ανάγκη της γρήγορης αποκατάστασης του πανιού, ώστε τα σκάφη να ξεκινήσουν η να συνεχίσουν το ναύλο τους.

 

Το 1988 λόγω της μεγάλης ζήτησης καινούργιων πανιών στα επαγγελματικά σκάφη, και ιδιαίτερα από τα  δύο μεγάλα γραφεία ενοικιάσεως σκαφών, συνεργαστήκαμε με την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής πανιών κρουαζιέρας την Lee Sails. Η εταιρεία αυτή με έδρα το Hong Kong, κατασκεύαζε πανιά, κυρίως κρουαζιέρας αλλά με ένα μεγάλο παγκόσμιο πελατολόγιο. Πελάτες της , κάθε λογής κότερα, από 20’ έως τρικάταρτα καράβια με ιστιοφορία 2000μ2.

Η  Συνεργασία μας με την εταιρεία αυτή, διήρκεσε αρκετά χρόνια εξυπηρετώντας απόλυτα τις ανάγκες των πελατών μας.  Με την πάροδο των Ετών αλλά  και την εμπιστοσύνη των πελατών μας, μάς έφερε πολύ κοντά στις πρώτες θέσεις του Ελληνικού Market.

Το 1992 έγινε η μεγάλη αλλαγή, και σε μένα προσωπικά, αλλά και στο Ελληνικό market.

Αντιπροσωπεύουμε και κατασκευάζουμε ιστία της North Sails group Inc. αποκλειστικά για την Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο.

 

Συνεχής τεχνική ενημέρωση και υποστήριξη, σύγχρονη μεταφορά τεχνογνωσίας στην κατασκευή πανιών, επισκέψεις στα μεγαλύτερα Ιστιοραφεία στον κόσμο, όπως επίσης και τις πρώτες δοκιμές του εντυπωσιακού και μοναδικού πανιού 3DL στο San Diego.

Ανταλλαγή απόψεων με τα μεγαλύτερα ονόματα στον Παγκόσμιο Ιστιοπλοικό χώρο, συζητήσεις και αποφάσεις με τα μεγαλύτερα ονόματα Ιστιοράφων στον κόσμο,  γνωριμίες και συμβουλές από τους μεγάλους designers πανιών του Americas Cup. Μοναδικές εμπειρίες που <έμειναν> τυπωμένες στο βιβλίο της ζωής.

 

Στο μεγαλύτερο loft στην Ελλάδα, με σύγχρονες Heavy duty μηχανές ραψίματος, με νέα CAD CAM προγράμματα σχεδιασμού και το μοναδικό στην χώρα Laser Plotter Cutter μήκους 22 μέτρων,

με ένα υπέροχο ανθρώπινο δυναμικό, καταφέραμε πολύ γρήγορα να γίνουμε το πρώτο όνομα στις πωλήσεις πανιών στην Ελλάδα, κατασκευάζοντας Αγωνιστικά πανιά και πανιά κρουαζιέρας.

Νομίζω εκείνη την εποχή και για μια Δεκαετία, <γέμισαν>  οι μαρίνες και τα λιμάνια των νησιών με το logo της εταιρείας.  Αυτό πάντα έλεγε ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας Jay Hansen, όταν επισκεπτόταν την χώρα μας.

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία 10 Ετών παύει η συνεργασία με την Αμερικάνικη εταιρεία λόγω αναγκαστικών αλλαγών στην Ευρώπη.

 

Τότε Ιδρύθηκε η alpha Sails .

Στο νέο Sailloft  (300μ. απο την Marina Alimos)  συνεχίζουμε να κατασκευάζουμε πανιά (κυρίως πανιά κρουαζιέρας) διατηρώντας ένα αξιόλογο ποσοστό πωλήσεων στο Ελληνικό Market, όπως επίσης συνεχίζει να είναι από τις μεγαλύτερες μονάδες επισκευής πανιών στην Ελλάδα.

 

Συνεργαζόμαστε με τα μεγαλύτερα γραφεία ενοικιάσεως σκαφών όπως επίσης και με εκατοντάδες ιδιοκτήτες σκαφών από όλη την Ελλάδα, καλύπτοντας τις ανάγκες τους.

  

 

Με την εμπειρία 45 ετών στον Ιστιοπλοικό χώρο, και 37 ετών στην κατασκευή & επισκευή πανιών, συνεχίζουμε εγώ και οι συνεργάτες μου να κατασκευάζουμε πανιά με logo…alpha sails.

 

 

 

                                                             Capt.  Χρόνης Παπαμιχαήλ

Cut Walks......
20210617_171223.jpg

 Ύστερα από μια επιτυχημένη πορεία στην αγωνιστική Ιστιοπλοία τριγώνου, το 1985 ιδρύεται από τον Χρόνη Παπαμιχαήλ η  (The sail service) με αντικείμενο εργασιών, τον καθαρισμό και επισκευή ιστίων, κυρίως με πανιά κρουαζιέρας αλλά και αγωνιστικών πανιών. Ένας τομέας του πανιού που δεν υπήρχε την εποχή εκείνη σε ίδιο Ιστιοραφείο.

bottom of page